NOS Wielrennen

Boom: ik heb laten zien dat ik er sta

Boom: ik heb veel kracht moeten verspillen

Lars Boom had niet genoeg kracht over om de finale van Parijs-Roubaix in zijn voordeel te beslissen. De Nederlandse renner van Astana moest genoegen nemen met de vierde plaats, achter winnaar John Degenkolb, Zdenek Stybar en Greg Van Avermaet.

Boom weet wel waar dat aan lag. "Er waren veel valpartijen. Ik heb veel kracht moeten verspillen om in koers te komen. We hebben lang moeten rijden om weer terug te komen. Dan zit je de hele tijd volle bak te geven. En als je dan in het wiel komt van de kopgroep, heb je eigenlijk te veel kracht verloren. Degenkolb heeft natuurlijk ook hard moeten werken, maar iets minder dan wij."

Tweede is ondankbaarder

Op de wielerbaan in Roubaix zocht Boom nog naar een moment om weg te komen, maar dat lukte niet. "Je moet het altijd proberen, denk ik, dat heb ik ook wel gedaan. Degenkolb was te sterk. Ik word vierde, maar als je tweede wordt, is het nog ondankbaarder, denk ik. Ik denk dat ik aan de ploeg heb laten zien dat ik er sta. Dat is heel belangrijk."

Boom stond met een biertje in zijn hand de pers te woord. "Als je voor het eerst in vier maanden een biertje mag drinken, dan is dat heel lekker."

Terpstra niet tevreden over eigen prestatie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl