NOS Wielrennen

Boom, Terpstra en Langeveld gaan voor 'sweep'

  • AFP
    Lars Boom in actie tijdens Parijs-Nice vorige maand

Niki Terpstra won in 2014 Parijs-Roubaix en zal bij de editie van 2015 alle ogen op zich gericht weten. Een andere Nederlander die goed in de gaten zal worden gehouden, is Lars Boom. De renner van Astana won in 2014 op imposante wijze de vijfde etappe van de Tour de France.

De rit van Ieper naar Arenberg, over zeven kasseistroken, was een Parijs-Roubaix in het klein. En juist die race is belangrijk voor Boom in de aanloop naar de 113de editie van de klassieker.

"Die Touretappe heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven voor dit voorjaar, ik heb er toch wel meer naar uitgekeken dan andere jaren. Het was al een beetje een bevestiging in de Tour. Hopelijk kan ik zondag nog meer laten zien ", aldus Boom.

Terpstra wil zich leegrijden

De winnaar van vorig jaar, Terpstra, geniet van zijn rol als favoriet. "Ik ben blij dat ik in deze positie zit en dat ik al een keer heb gewonnen. Ik heb er gewoon zin in, ga voor een topklassering en wil mij sowieso nog een keer helemaal leegrijden dit voorseizoen."

Sebastian Langeveld heeft ook grootse plannen voor de wielerklassieker in Noord-Frankrijk. "Top-5 dat zou mijn voorjaar goed maken. Natuurlijk hoop ik op het podium. Er zijn veel kandidaten maar ik denk wel dat het er in kan zitten."

De drie ambitieuze Nederlanders kunnen met hun ambitieus er zomaar een 'sweep' van maken vandaag. Lars Boom ziet een geheel Nederlands podium dan ook wel zitten. "Laten we daar van uitgaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl