NOS Nieuws

Meeste Duitsers weer vrij na vechtpartij in Renesse

De burgemeester over de vechtpartij in Renesse

In de Zeeuwse plaats Renesse zijn vannacht 75 Duitsers opgepakt na een massale vechtpartij met de politie. Daarbij zijn twee politiemensen gewond geraakt.

De groep werd uiteindelijk overgebracht naar het cellencomplex van de politie in Breda waar de meeste Duitsers na verhoor werden vrijgelaten. Zij zijn met de touringcar waarmee ze naar Nederland waren gekomen teruggestuurd naar huis. Ze komen uit Gelsenkirchen, niet ver van Oberhausen.

Er zitten nog veertien mensen vast. Dertien omdat ze hebben gevochten, de ander omdat hij zich niet kon legitimeren. De dertien worden beschuldigd van mishandeling en blijven voorlopig vastzitten.

Vier politiemensen hebben aangifte gedaan.

NOS / Erik Nekeman
Het uitgaanscentrum van Renesse

De grote groep Duitsers was naar Renesse gekomen voor een vrijgezellenfeest. Vannacht rond 02.30 uur kregen ze in het uitgaansgebied ruzie, vermoedelijk met een groepje Nederlanders. Toen de politie een eind wilde maken aan de vechtpartij, gingen de Duitsers de agenten te lijf.

De vechtpartij liep zo uit de hand dat politiemensen uit andere delen van Zeeland naar Renesse kwamen voor ondersteuning. Ook schoten portiers van kroegen te hulp, zegt de politie.

Gewonden

Bij de vechtpartij werd een politieman met een bierpul op zijn hoofd geslagen. Een andere agent werd enkele keren hard op zijn hoofd geslagen waardoor hij een zware hersenschudding opliep. De twee slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis.

De Zeeuwse politie doet een oproep aan getuigen om zich te melden. Vooral mensen die met hun mobiele telefoon beelden hebben opgenomen worden gezocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl