Bertrand Traore had met twee treffers een belangrijk aandeel in de zege

Vitesse vergroot zorgen Excelsior

Ondanks een uitstekende eerste helft heeft Excelsior thuis met 3-1 verloren van Vitesse, dat inmiddels elf wedstrijden op rij ongeslagen is.

Bij de rust stond er 1-1 op het scorebord en daar mocht Vitesse niet over klagen. In de eerste drie minuten liet Ninos Gouriye twee flinke schotkansen onbenut en ook in de rest van de eerste helft waren de meeste kansen voor de Rotterdammers, die vooral het eerste half uur het betere van het spel hadden.

Toch opende Vitesse de score. Op aangeven van Zakaria Labyad schoot Bertrand Traoré met een mooi gekruld schot raak. Even later volgde de meer dan verdiende gelijkmaker. Bij een corner botste Vitesse-doelman Eloy Room tegen een verdediger op, waarna Tom van Weert simpel kon raak koppen.

Traoré

Pas na rust straalde Vitesse de wil om te winnen uit. De bezoekers schroefden het tempo op, maar veel aanvallen gingen door het midden, waar steeds wel een Rotterdams been in de weg stond. De eerste kans viel pas na twintig minuten te noteren: een volley van Traoré ging over het doel. Tien minuten later schoot de spits wel raak. Na krachtig doorzetten schoot hij de bal beheerst in het Rotterdamse doel.

Excelsior wist het tij niet meer te keren. Vitesse bleef voor het meeste gevaar zorgen en Traoré was twee keer dicht bij een hattrick. In de slotfase speelden de Rotterdammers alles-of-niets en de Arnhemmers profiteerden. Uit een counter schoot Renato Ibarra alleen voor doelman Coutinho raak.