Frank de Boer
NOS Voetbal

De Boer: het moet uit het hart komen

Terwijl in Eindhoven de voorbereidingen op het kampioensfeest van PSV in volle gang zijn, zijn ze bij Ajax met hele andere dingen bezig. De Amsterdammers liggen nog altijd op koers voor de tweede plaats - goed voor de voorronde van de Champions League - maar het spel van vorige week tegen FC Utrecht stemde trainer Frank de Boer allerminst vrolijk.

"Ik miste het heilige vuur om ten koste van alles de zege uit het vuur te slepen", keek de oefenmeester terug op de 1-1 in de Domstad. "Ik heb de jongens er de hele week op gewezen dat het vanuit je hart moet komen."

Boodschap

Of de boodschap is aangekomen moet zaterdagavond blijken tijdens het bezoek aan Heracles, dat nog niet gevrijwaard is van degradatiegevaar. Vorig jaar eindigde het duel in Almelo in 1-1, maar dat gebeurde onder een geheel ander gesternte: het ene puntje op de voorlaatste speeldag was voor Ajax precies genoeg om de vierde landstitel op rij veilig te stellen.

De Boer moet het in het Polman Stadion doen zonder de geblesseerde spits Arek Milik, maar kan wel weer beschikken over Daley Sinkgraven, die terugkeert na een liesblessure. Diens terugkeer in de selectie gaat ten koste van Richairo Zivkovic.

Scherp en fel

Heracles-collega John Stegeman mist de geblesseerde centrumverdedigers Bart Schenkeveld en Jeroen Veldmate. Een aderlating, die de klus tegen Ajax er niet eenvoudiger op maakt. Veel zal afhangen van de instelling van zijn ploeg, beseft de coach. "Tegen Ajax moet je scherp, fel en fysiek goed zijn. Anders krijg je het hartstikke moeilijk."

Houvast bieden het uitduel met Ajax, waarin Heracles in de slotfase bijna nog op 2-2 wist te komen, en de thuisbeurten tegen andere topclubs. Zo wist PSV pas in de blessuretijd de winnende treffer te maken en kreeg Feyenoord een 2-0 nederlaag te slikken. De 1-1 tegen Vitesse betekende voor de Arnhemmers het eerste puntenverlies na zes zeges op rij.

"Ik zie elke wedstrijd kansen", predikt Stegeman dan ook. "Ook tegen Ajax. Als wij gedisciplineerd en vanuit de taak spelen kunnen we een heel eind komen. Zeker met het publiek erachter, dat ons altijd steunt en begrijpt waar het om gaat.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl