John van den Brom
NOS Voetbal

Van den Brom: afgelopen wedstrijden te veel tegengoals

De kansloze 4-1 thuisnederlaag tegen Feyenoord van een week geleden bezorgde AZ een flinke kater. Met een achterstand van zeven punten lijkt de derde plek definitief uit zicht, al heeft trainer John van den Brom de hoop nog niet opgegeven. "En anders eindigen we natuurlijk liever vierde dan zevende."

Alle reden voor de Alkmaarders om de uitbeurt tegen sc Heerenveen, de huidige nummer zeven met slechts vijf punten achterstand op AZ, vol overgave tegemoet te treden. "Als we dan toch de play-offs moeten spelen, dan ga je die beter in na een serie goede resultaten", redeneert Van den Brom.

Veel goals tegen

De coach, die opnieuw geen beroep kan doen op de geblesseerde verdedigers Wesley Hoedt en Jan Wuytens, weet niet goed wat hij kan verwachten in Friesland. Hij houdt rekening met een afwachtend Heerenveen. "Ze hebben er in ieder geval de spelers voor om te wachten op een fout van de tegenstander en vervolgens in de omschakeling goed de ruimte te bespelen."

"Maar ook wij zullen compact spelen, want de afgelopen wedstrijden hebben we te veel goals tegen gekregen omdat we te open stonden", herinnert de oefenmeester zich naast de oorveeg van Feyenoord ook de recente uitduels met FC Utrecht (6-2) en Vitesse (3-1) nog goed.

Lodeweges niet gerust

Heerenveen heeft het vizier eveneens op de play-offs gericht. Bij de ploeg van Dwight Lodeweges ontbreekt verdediger Doke Schmidt, die de wedstrijd van zaterdagavond wegens enkelklachten moet laten schieten. Centrumverdediger Joost van Aken daarentegen is waarschijnlijk wel weer van de partij.

Heerenveen heeft een voorsprong van zes punten op nummer acht SC Cambuur, maar die ogenschijnlijk ruime marge stelt Lodeweges niet gerust. "Als je zelf een slechte serie neerzet en de concurrent draait goed, is zes punten niet veel. We moeten zelf punten pakken om zeker te zijn van de play-offs."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl