Georginio Wijnaldum viert de openingstreffer

Oprispingen PSV genoeg voor zege op PEC

Op weg naar zijn 22ste landstitel heeft een slechts bij vlagen goed spelend PSV in eigen huis met 3-1 gewonnen van PEC Zwolle.

PSV begon gretig en kreeg in de eerste twintig minuten vijf kansen. Georginio Wijnaldum was de enige die scoorde, nadat opponent Trent Sainsbury was uitgegleden. PEC-trainer Ron Jans sommeerde zijn spitsen vroeger te storen en dat had resultaat: PSV raakte de greep op de wedstrijd kwijt en PEC maakte uit zijn eerste kans gelijk: Jeffrey Bruma liep bij een hoekschop weg bij Maikel van der Werff en die schoot beheerst raak.

PSV-coach Phillip Cocu wond zich langs de lijn zichtbaar op en de verwachting was dat hij zijn ploeg in de rust weer op scherp zou zetten. Daar bleek direct na de pauze niets van, want een snelle Zwolse aanval via Jody Lukoki en Tomas Necid leidde tot een enorme kans voor Jesper Drost; zijn schot werd met de voet gekeerd door doelman Jeroen Zoet.

Zondagsschot Brenet

PSV was snel weer bij de les en Warner Hahn hield Luciano Narsingh van de 2-1 af. De Zwolse doelman was vervolgens kansloos bij een zondagsschot van Joshua Brenet, die een afvallende bal even opwipte en vervolgens verwoestend uithaalde. De treffer leek PSV te motiveren en Memphis Depay (drie keer) en Luuk de Jong waren dicht bij de 3-1; telkens lag de uitstekend keepende Hahn echter in de weg.

Tien minuten voor tijd was het opeens bijna 2-2: Thomas Lam mocht van de PSV-defensie zomaar oprukken en schoot de bal op de lat. In de slotfase hield Hahn Depay nog twee keer van zijn twintigste competitietreffer af. Pas diep in blessuretijd wist De Jong Hahn toch nog te passeren.