NOS Nieuws

Van Rijn bezorgd over gehoorschade jongeren

Van Rijn bezorgd over gehoorschade jongeren

Staatssecretaris Van Rijn maakt zich zorgen over gehoorschade bij jongeren door harde muziek. Hij overweegt om een maximaal aantal decibellen bij concerten en festivals in de wet op te nemen.

Vanmorgen werd bekend dat een kwart van de jongeren waarschijnlijk gehoorschade heeft. Van Rijn vindt dat ernstig, temeer omdat gehoorschade bijna altijd blijvend is.

De staatssecretaris heeft vorig jaar met horeca-ondernemers en festivalorganisatoren afgesproken dat zij zich moeten inspannen om geluidsschade te beperken. Hij krijgt over een paar weken te horen of dat resultaat heeft. Zo niet, dan wil hij gaan kijken of er misschien een maximum-geluidsniveau moet komen.

Oordoppen

Hij zegt het vreemd te vinden dat er nog altijd concerten zijn waar zowel de dj, als de muzikanten en het publiek oordoppen dragen. "Volgens mij is daar een simpeler oplossing voor, namelijk het geluid wat zachter zetten."

Overigens vindt Van Rijn dat jongeren zelf ook veel kunnen doen om gehoorschade tegen te gaan. "Wij kunnen natuurlijk van alles regelen, maar als je zelf je iPhone te hard zet... "

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl