Het V&D-filiaal in Utrecht ANP

V&D heeft ook het kort geding verloren over de huurkorting van het winkelpand in Den Bosch. Dat betekent dat het warenhuis de volledige huurachterstand plus rente moet overmaken aan de verhuurder.

In februari ging het warenhuis bijna financieel ten onder. Een faillissement werd ternauwernood afgewend doordat V&D een overeenkomst sloot met veel verhuurders over een huurverlaging. Met die huurkorting wil het warenhuis 24 miljoen euro besparen.

Achterstand weggewerkt

Maar niet iedere pandeigenaar ondertekende die deal. Toch kregen zij ook minder huur op de rekening gestort. V&D had de ondertekenaars beloofd zijn uiterste best te zullen doen om de huurkorting aan iedereen op te leggen.

Eind vorige maand bepaalde de kantonrechter in Enschede ook al dat V&D de volledige huur voor de winkel in Hengelo moet betalen. Inmiddels heeft V&D de huurachterstand voor dat pand volledig weggewerkt. Toch wil V&D de huurkorting alsnog doorvoeren en gaat het in hoger beroep.

Naast de huurverlagingen probeert V&D ook te besparen op het personeel. Een loonoffer strandde eerder in een kort geding. Ook tegen die uitspraak is V&D in hoger beroep gegaan. Dat dient eind mei.

STER reclame