Stef Nijland springt Warner Hahn in de armen

PEC Zwolle na penaltyreeks opnieuw finalist

PEC Zwolle staat opnieuw in de finale van het KNVB-bekertoernooi. De bekerhouder rekende in de halve finales af met FC Twente. In Enschede stond het 1-1 na 120 minuten, waarna de bezoekers in de strafschoppenreeks secuurder bleken.

De twee ploegen hadden elkaar zes keer eerder ontmoet in de beker en steeds trok FC Twente aan het langste eind. Ook nu was er in de eerste helft een veldoverwicht, maar daar deed de thuisploeg niets mee. Zwolle wachtte rustig af en kreeg in de tegenaanval drie dotten van kansen. Mustafa Saymak was steeds het eindstation, maar miste de precisie om de score te openen.

Voor Sonny Stevens zat de wedstrijd er al na 37 minuten op. De Twente-doelman had zich een kwartier eerder geblesseerd bij een botsing met Bram van Polen. De keeper probeerde het nog even, maar moest toch worden vervangen door Nick Marsman.

Zondagsschot

Na de rust lukte het Twente wel zo nu en dan gevaarlijk te worden. Zo zag Renato Tapia zijn inzet gekeerd worden door PEC-doelman Warner Hahn en schoot Kamohelo Mokotjo een keer net over.

Zwolle kon weinig meer uitrichten, maar plots was daar in de slotfase het zondagsschot van Wout Brama. De voormalig Twente-speler haalde uit en zag zijn inzet via een Twentse teen in het doel belanden.

Ineens kwam de tot dan toe matige wedstrijd tot leven. Twente zette alles op alles en werd beloond met de 1-1. Ook dit keer was de doelpuntenmaker een oud-speler van de tegenstander: Youness Mokhtar.

Penalty's

De verlenging leverde niets op, waarna penalty's de beslissing moesten brengen. De eerste slag was voor Marsman, die de strafschop van Thomas Lam keerde. Hahn stopte echter direct daarna de inzet van Kyle Ebecilio en Robbert Schilder raakte de paal. Met een prachtige lobje velde Tomas Necid vervolgens het vonnis over de Twentenaren.