NOS Nieuws

Van der Steur: wedstrijd stil bij kwetsende spreekkoren

Discussie over antisemitische spreekkoren

Minister Van der Steur gaat er bij de KNVB op aandringen voetbalwedstrijden waar kwetsende spreekkoren worden geuit eerder stil te leggen. In de Tweede Kamer benadrukte hij dat daar ook afspraken over zijn.

Hij was door de ChristenUnie naar de Kamer geroepen naar aanleiding van antisemitische spreekkoren bij de wedstrijd FC Utrecht-Ajax, afgelopen zondag. Kamerleden noemden die afschuwelijk en weerzinwekkend.

Stevig aanpakken

Ook Van der Steur vindt de spreekkoren "onsmakelijk". Hij benadrukte dat het Openbaar Ministerie de gebeurtenissen van zondag onderzoekt. De minister vindt dat de mensen die zich hieraan schuldig hebben gemaakt stevig moeten worden aangepakt.

Van der Steur heeft zich afgevraagd waarom de wedstrijd niet is stilgelegd. "Daar is een protocol voor en dat was mogelijk geweest." Maar volgens de minister lijkt het erop dat de verantwoordelijken de spreekkoren niet hebben gehoord.

Landelijk beleid

Van der Steur benadrukte dat het landelijk beleid is om antisemitische, homofobe, racistische en andere discriminerende spreekkoren aan te pakken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl