De zorgen voor Go Ahead nemen toe, de spelers zijn teleurgesteld

SC Cambuur vergroot zorgen Go Ahead Eagles

SC Cambuur heeft thuis een moeizame, maar verdiende zege op Go Ahead Eagles geboekt. Een geduldig Cambuur beloonde zichzelf pas in de slotfase: 1-0.

Go Ahead, dat zijn laatste vijf wedstrijden had verloren, liet Cambuur het spel maken. De Friezen hadden daar moeite mee en werden voor rust zelden gevaarlijk. Mikhail Rosheuvel had echter wel moeten scoren. De aanvaller schoot, met alleen Bart Vriends nog op de lijn, tegen de verdediger aan.

Deniz Turuc (l) in duel met Mohamed El Makrini
    Jeffrey Rijsdijk moet al na dertien minuten geblesseerd van het veld
    Dennis Demmers zat voor het eerst op de bank als trainer van Go Ahead Eagles
    Bart Vriends, Lesly de Sa en Xandro Schenk (vlnr) balen na het verlies tegen Cambuur

Ook na rust viel er weinig te genieten in Leeuwarden. Cambuur viel wel aan, maar miste creativiteit en Go Ahead hield vooral tegen. Dat lukte de Eagles vlak voor tijd niet. Invaller Sebastian Steblecki kapte zich vrij in het strafschopgebied en schoot via de benen van doelman Mickey van der Hart raak.

Glynor Plet was in blessuretijd nog dicht bij de weinig verdiende gelijkmaker, maar doelman Leonard Nienhuis maakte Go Ahead's enige echte kans onschadelijk.

De ploeg van coach Henk de Jong kwam door de zege op 39 punten, net zoveel punten als Cambuur vorig seizoen in de hele competitie bij elkaar voetbalde.