Riechedly Bazoer (l) in duel met Willem Janssen

Ajax wint weer niet bij FC Utrecht

FC Utrecht heeft op de valreep een punt overgehouden aan het thuisduel met Ajax. Een late treffer van invaller Gevero Markiet kostte de Amsterdammers in een draak van een wedstrijd de zege: 1-1.

De thuisploeg begon fel, gaf Ajax weinig tijd en ruimte en werd ook wel gevaarlijk. De kansen waren echter voor Ajax. Ricardo van Rhijn kreeg de beste, maar de rechtsback schoot wild naast. Utrecht hield het vroeg druk zetten niet vol, waardoor Ajax ongestoord kon opbouwen.

Goed deed de ploeg van coach Frank de Boer dat echter niet en pas op slag van rust was weer opwinding in De Galgenwaard toen een vrije trap van Lasse Schöne op de lat uiteenspatte.

Trainer Rob Alflen (l) had Edouard Duplan al gewisseld. De Fransman had dat niet door
  • NOS
    Edouard Duplan had niet door dat hij al gewisseld was
    FC Utrecht-Ajax staat op punt van beginnen
    Joel Veltman brengt redding bij een inzet van Willem Janssen
    Ramon Leeuwin werkt de bal in eigen doel
    Gevero Markiet schiet binnen: 1-1

Kort na rust stond Schöne aan de basis van de 0-1. Davy Klaassen kopte diens corner door en Ramon Leeuwin werkte de bal ongelukkig achter Robbin Ruiter in het eigen doel. In het half uur dat volgde, was balverlies de regel. Alleen Tommy Oar was dicht bij een goal; Jasper Cillessen keerde het harde schot.

Ajax leek zijn eerste eredivisiezege in Utrecht sinds maart 2009 te gaan boeken, maar de ploeg van coach Rob Alflen wist er een slotoffensief uit te persen. Met invaller Markiet als extra aanvaller viel de gelijkmaker alsnog. De Ajax-verdediging kreeg de bal niet weg en Markiet schoot raak. Niet veel later kreeg Leeuwin rood na een onbesuisde tackle op Nicolai Boilesen.