sc Heerenveen en NAC scoren niet

Marten de Roon in duel met Divine Naah Pro Shots

sc Heerenveen, de nummer zes, heeft in eigen huis niet kunnen winnen van NAC Breda, de nummer zestien. In Friesland werd er ondanks voldoende kansen niet gescoord: 0-0.

NAC, dat zijn laatste twee duels gewonnen had, domineerde voor rust en creëerde enkele goede scoringskansen. Verzilveren bleek echter een probleem voor de Bredanaars. Zo maaide Adnane Tighadouini, op slim aangeven van Demy de Zeeuw, finaal over de bal heen oog in oog met doelman Kristoffer Nordfeldt.

De Friezen lieten na rust zien ook te kunnen voetballen. Het spel golfde plotseling op en neer en beide ploegen roken aan de 1-0. Divine Naah vond Nordfeldt op zijn weg. Aan de andere kant was Jelle ten Rouwelaar attent bij een volley van Kenny Otigba en krulde Luciano Slagveer maar luttele centimeters naast het NAC-doel.

In het laatste kwartier zocht Heerenveen de drie punten en koesterde NAC het ene verdiende punt, al had Otigba zijn ploeg vlak voor tijd de winst kunnen bezorgen. Zijn kopbal werd echter van de lijn gehaald.

1/1Mats Seuntjens baalt na een gemiste kans Pro Shots

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2Lodeweges: alles in een te laag tempo

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2Maaskant: plannen uitstekend uitgevoerd

STER Reclame