AFP
NOS Nieuws

Duits asielzoekerscentrum deels afgebrand

Het dak van een nieuw asielzoekerscentrum in Tröglitz, in de buurt van Leipzig, is door brand vernield. Twee mensen die op het moment van de brand in het pand waren, konden ontsnappen.

De schade aan het gebouw bedraagt 100.000 euro.

Er is nog geen spoor van de daders, maar de politie van het dorp, met circa 2700 inwoners, vermoedt dat de brand is aangestoken door neo-nazi's. Die protesteren al weken tegen de komst van het centrum dat vanaf mei veertig asielzoekers zou gaan huisvesten.

Burgemeester afgetreden

De komst van asielzoekers naar Tröglitz krijgt in heel Duitsland aandacht sinds het aftreden van burgemeester Markus Nierth, vorige maand. Hij was voor de komst van het asielzoekerscentrum, maar voelde zich niet voldoende gesteund door de regionale autoriteiten.

Ook beklaagde hij zich dat de neo-nazistische NPD voor zijn huis mocht demonstreren. Nierth zei dat zijn kinderen bang waren geworden en dat zijn gezin te weinig bescherming kreeg. Landelijke politici noemden het een schande dat een democratisch gekozen burgemeester zich daardoor gedwongen zag om zijn functie neer te leggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl