Sebastiaan Verschuren
NOS Sport

Eindelijk weer succesje voor Verschuren

En daar is hij dan opeens. Op 2 april 2015 tikt Sebastiaan Verschuren na 100 meter zwemmen aan in 48,25. Zijn derde tijd ooit. "De cameraman dacht dat ik boos was, omdat ik op het water sloeg. Maar dat was gewoon ontlading."

Verschuren leek na zijn vijfde plaats op de Spelen van 2012 voorbestemd om de leegte op te vullen die Pieter van den Hoogenband achter had gelaten op het koningsnummer. Maar het kwam er de jaren daarna nooit uit. Bij de WK een jaar later haalde hij niet eens de finale. Hij werd 13de. Ook in Berlijn vorig jaar bij de EK haalde hij de eindstrijd niet.

"Of ik gewanhoopt heb?", herhaalt coach Martin Truijens de vraag. "Dat gaat wel heel ver. Maar er zijn wel momenten geweest dat ik grijze haren van hem kreeg."

Verschuren zwemt zijn derde tijd ooit

Samen keken ze de race van donderdagochtend, tijdens de series van de Swim Cup in Eindhoven, nog eens terug. "Jouw slaglengte, jouw slagfrequentie. Het is zo bizar vlak", constateert Truijens.

Verschuren deelt het enthousiasme van zijn coach. Hij mag zich nu gaan opmaken voor de WK komende zomer, aangezien zijn 48,2 op de 100 vrij genoeg was voor de limiet. Truijens tempert de euforie wel gelijk. "Het is zijn derde tijd ooit. Maar hij heeft ooit 47,8 gezwommen. Het zou gek zijn als ik nu helemaal tevreden was."

Alsof Truijens maar wil zeggen: hij is er nog niet. "Hij is een hele goede zwemmer. Hij heeft daar nu weer een glimp van laten zien."

De komende dagen komt Verschuren bij de Swim Cup nog in actie op de 200 en 400 meter vrije slag. De WK zijn van 2 tot en met 9 augustus in het Russische Kazan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl