Robert H. Schuller
NOS Nieuws

Tv-dominee 'Hour of Power' overleden

De Amerikaanse evangelist Robert H. Schuller is overleden. In Nederland was hij jarenlang op zondagochtend te zien op RTL5 als presentator van Hour of Power. Tegenwoordig worden die uitzendingen verzorgd door zijn kleinzoon. Schuller overleed in een verzorgingshuis in Artesia, Californië. Hij was 88 jaar oud.

Robert H. Schuller begon in 1955 met preken op het terrein van een drive-inbioscoop in de buurt van Los Angeles. Hij was al snel erg populair en had zes jaar later een walk-in- en drive-inkerk. Nog later bouwde hij zijn 'Crystal Cathedral' met 2800 zitplaatsen.

Positief denken

In 1970 begon hij met de tv-uitzendingen van Hour of Power. Op het toppunt van zijn populariteit bereikte Schuller via de televisie 20 miljoen kijkers in 180 landen.

De evangelist mengde Bijbelse ideeën met de psychologie van positief denken. Door te denken in mogelijkheden en dat te combineren met de liefde voor God zouden mensen alle beproevingen kunnen doorstaan.

In tegenstelling tot veel andere tv-dominees hield hij zich niet bezig met politiek.

Kleinzoon

In 2006 deed hij zijn zaak over aan zijn zoon, Robert A. Schuller. Sinds twee jaar worden de uitzendingen van Hour of Power gedaan door de kleinzoon van Schuller.

Aanstaande zondag is er om 08.00 uur een necrologie te zien over Robert H. Schuller op RTL5.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl