Paaspop in Schijndel heeft 100 extra mensen ingezet om de schade op te ruimen die de afgelopen dagen is ontstaan door het extreme weer. Ook wordt er in ploegendiensten gewerkt, om alles op het terrein nog op tijd in orde te krijgen. In totaal zijn 600 mensen volop aan het werk. 

Paaspop is traditioneel de aftrap van het festivalseizoen. Aan slecht weer zijn ze daar vanwege het vroege moment in het jaar wel gewend. "Maar dit hebben we in de 35 jaar van ons bestaan nog nooit meegemaakt", aldus Misha de Bok, creatief leider van het evenement.

Op advies van het KNMI moest de opbouw van het festivalterrein maar liefst vijf maal gestopt worden omdat het te gevaarlijk was om door te werken. Dat is nog nooit voorgekomen. Bovendien werd het terrein uitzonderlijk nat, en ook dat leidde tot vertraging van de opbouw. 

'Wat een water'

'Geen Paaspop is geen optie'

De harde wind brak net opgebouwde decors op grote podia weer af, zodat opnieuw moest worden begonnen met het maken van constructies. “Af en toe vroeg ik me af of dit ooit op zou houden” zegt De Bok.

Met nog een dag te gaan voor de opening van het festival wordt met man en macht gewerkt. Extra mensen, langer werken én voorzorgsmaatregelen moeten ervoor zorgen dat het festival net zo soepel als anders kan verlopen. 

Vloeren borstelen

Zo wordt over het hele terrein 30 centimeter kletsnatte grond afgegraven en afgevoerd met vrachtauto’s. Op de afgegraven stukken wordt eerst wit zand gestort, en daarna wordt er een planken vloer over gelegd. Daarna worden de vloeren geborsteld over het hele stuk dat de festivalgangers gaan belopen. 

Ook op de nabij gelegen camping worden maatregelen genomen, zodat die er weer prima bij ligt als morgen de eerste bezoekers komen. Paaspop in Schijndel begint vrijdag om 16.00 uur en duurt drie dagen. 

STER reclame