NOS Nieuws

1 april: van dubbeldekkermetro tot Pac-man

'The Force' bestaat

"May the Force be with you" is een van de bekendste oneliners uit de filmgeschiedenis. CERN, het Europese instituut dat onderzoek doet naar elementaire deeltjes, zegt nu dat het bewijs voor het bestaan van de kracht uit de Star Wars-films is gevonden.

Kom tot rust met 'dial-up'

Ook dit jaar komt Google weer met een 1-aprilgrap. Het bedrijf gaat ervan uit een grote rol te spelen in je drukke en stressvolle leven. Je zoekt de weg via Google Maps, kijkt video's via YouTube en beantwoordt e-mail via Gmail. Google wil iets terugdoen en heeft 'dial-up' bedacht. Om je te helpen tot rust te komen terwijl je computer tergend langzaam verbinding maakt met het internet, zoals in de begindagen van het medium.

Pac-man is terug

Het spel bestaat al sinds 1980, en is nu in een modern jasje gegoten. Je kunt namelijk Pac-man in je eigen wijk spelen op Google Maps. Het is niet de eerste keer dat Google iets met Pac-man doet. Toen het spel zijn dertigste verjaardag vierde veranderde Google zijn logo door een bespeelbare versie van het spel.

Op Google Maps kun je vandaag Pac-man spelen

Naast Pac-man en dial-up kun je vandaag ook nog omgekeerd zoeken.

Omgekeerd zoeken op Google

Grolsch bierleiding van 40 kilometer

Voor het festival de Zwarte Cross in Lichtenvoorde wil bierbrouwer Grolsch een leiding aanleggen tussen de brouwerij in Enschede en het festivalterrein. De leiding, die in 2018 klaar moet zijn, moet voorkomen dat tientallen tankwagens heen en weer moeten rijden om in de bierconsumptie van de bijna 200.000 bezoekers te voorzien.

De aanleg kost miljoenen euro's, maar gelukkig kan Grolsch rekenen op een overheidssubsidie "in het kader van vernieuwende Europese infrastructuurprojecten".

SmartConvert

Wat moet je tegenwoordig nog doen met al je papiergeld? Daar zegt Vodafone wat op bedacht te hebben: SmartConvert. Voortaan kun je al je geld 'inladen' via een app op je smartphone. Een uv-flits vernietigt het watermerk in het papiergeld dat daardoor waardeloos wordt, ben je eindelijk van die dikke portemonnee af.

Zomertrend

En lingerieketen Hunkemöller komt uitgerekend vandaag met de nieuwe zomertrend voor op het strand.

MS-DOS is terug

Verlang je ook terug naar de tijd van MS-DOS? Microsoft heeft daarvoor de oplossing, zeggen ze. De softwaremaker heeft in zijn Windows Phone Store een app neergezet waarmee je in MS-DOS kunt werken.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Manege op Utrechtse Neude

In het oude postkantoor midden in het centrum van Utrecht komt een nieuw "multifunctioneel horeca-etablissement" met onder meer een kegelbaan, 36 biljarttafels en een indoor manege, meldt een restauranteigenaar aan RTV Utrecht.

En op een heuvel bij Rhenen wil de gemeente de naam Grebbeberg zetten. Volledig in de stijl van Hollywood komen er letters op een steile helling aan de zuidkant van de berg. Het enige dat nog in de weg staat, zijn 300 bomen. Maar die worden door de gemeente gekapt.

Pakketknuffelaar

Elektronicawinkel Coolblue is op zoek naar een pakketknuffelaar en plaatste daarvoor een filmpje op internet.

Online bruin worden

Reisorganisatie Neckermann heeft een online zonnebank-app bedacht. Volgens de uitvinder zijn beeldschermen tegenwoordig zo geavanceerd dat ze geschikt zijn om uv-straling door te geven.

Zo werkt het online bruin worden van Neckermann

Metro krijgt dubbele laag

De metro in Berlijn kan het aantal toeristen niet meer aan. Om de overvolle metrostellen te ontlasten komen de Duitsers met een oplossing: de dubbeldekkermetro.

Ontsnapte cavia in trein

Of het hier om een 1-aprilgrap gaat is niet helemaal duidelijk, maar de NS deed vanochtend een oproep aan reizigers om uit te kijken naar een ontsnapte cavia. "Cavia Trippel is ontsnapt in de trein. Wie helpt Jesse in zijn zoektocht?", twitterde de vervoerder. Alle kinderen die helpen zoeken kunnen vanmiddag gratis met de trein reizen. De vinder mag een jaar lang gratis met de trein reizen.

De NS plaatste ook een foto van de cavia op internet, die overigens verdacht veel op deze foto lijkt.

Visvangst

Cabaretier Jochem Myjer had gisteren de vangst van zijn leven in de grachten van Leiden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl