Groningen zet Vitesse opzij

FC Groningen heeft tegen Vitesse, dat vijf duels ongeslagen was, zijn zevende zege in acht thuisduels geboekt: 4-1.

Groningen had voor rust het initiatief, maar grote kansen bleven (op een kopbal van Tim Matavz na) uit.

Vitesse verdedigde vooral, maar had via Ismail Aissati (op de lat), Dalibor Stevanovic (naast) en Genaro Snijders (hoog over) wel de beste mogelijkheden.

Andersson

Na rust sloeg Groningen toe. Andreas Granqvist benutte een penalty (nadat Gino Felixdaal Dusan Tadic had aangetikt).

Even later werkte Nemanja Matic een bal weg, maar hij zag het leder via het lichaam van Matavz het doel in gaan. De 3-0 was de mooiste treffer van de avond; Petter Andersson krulde de bal prachtig in de kruising.

Een minuut na de 3-1 van Marcus Pedersen (een fraaie volley) zorgde Tim Sparv nog voor 4-1. Het is voor Vitesse de eerste nederlaag onder trainer Albert Ferrer, die voor de derde keer in de dugout zat. Groningen stijgt door de zege naar de derde plaats en heeft nu 33 punten uit zeventien wedstrijden.