De pont over de Bergsche Maas bij Dussen
NOS Nieuws

Windstoten veroorzaken veel overlast

In grote delen van het land hadden de hulpdiensten het druk met meldingen van schade en overlast door de storm. Inmiddels is code oranje, die voor de noord-oostelijke provincies gold, ingetrokken, maar in het hele land geldt nog code geel omdat er harde windstoten zijn. Die houden aan tot morgenochtend.

In Rotterdam is vanavond de dakbedekking van een appartementengebouw gewaaid. Uit voorzorg zijn acht woningen ontruimd. De dakbedekking hangt over de rand van het dak en er ligt veel rommel op straat. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Hoogwerkers

De storm veroorzaakt ook veel overlast in het oosten van het land. Omgewaaide bomen blokkeerden straten en wegen. Hoogwerkers moesten eraan te pas komen om de bomen van de weg te halen.

In Hoogeveen waaide een deel van het dak van een buurthuis. Geparkeerde auto's raakten beschadigd door het puin, meldt RTV Drenthe.

In Geerdijk in Overijssel heeft een omgewaaide boom een groot gat in het dak van een woonhuis geslagen, zegt RTV Oost. Ook kwam een boom op een schuur en drie auto's terecht. In Enschede waaiden zonnepanelen van het dak van het Muziekcentrum.

Ook in Groningen hield de storm flink huis. RTV Noord meldt veel omgewaaide bomen, bedrijfspanden met afgewaaide daken, een vrachtwagen die zijn aanhanger met isolatiemateriaal verloor en veel mensen die bij thuiskomst van hun werk voor verrassingen kwamen te staan.

Doodsangsten

Automobilisten die bij Dussen met de pont de Bergsche Maas over wilden steken, moesten harde wind en hoge golven trotseren. Een automobilist vertelde aan iemand die de oversteek niet durfde te wagen dat hij doodsangsten had uitgestaan toen de pont meerdere keren werd opgetild door de rukwinden en de golfslag. Er was niet veel klandizie vandaag, meldt Omroep Brabant.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl