NOS Nieuws

NOS zoekt verhalen over de bevrijding

NOS zoekt verhalen over de bevrijding

Op 5 mei viert Nederland 70 jaar bevrijding. De NOS staat daar uitgebreid bij stil en is daarvoor op zoek naar persoonlijke verhalen van mensen die de bevrijding hebben meegemaakt. En daarvoor hebben we hulp nodig.

Op onze site komt in de aanloop naar Bevrijdingsdag een interactieve landkaart die wij vullen met verhalen over de bevrijding. Getuigenissen uit de eerste hand; van je opa, je oma of misschien wel van je ouders. We willen weten wat bij de bevrijding de meeste indruk op hen heeft gemaakt.

We willen je vragen om een korte video op te nemen en die op te sturen naar de NOS. Het verhaal moet in maximaal één minuut verteld worden. De opname mag maximaal twee minuten duren. Wij maken een selectie van de mooiste verhalen voor op onze site. Je hebt tot 20 april de tijd om de video in te sturen.

Een stappenplan voor het verzenden van een video:

- Maak een video van maximaal twee minuten met je telefoon of smartphone. Houd je apparaat in een liggende stand.

- Open deze link voor het verzenden: NOS WeTransfer. Let op: Het is verstandig dit te doen als je verbonden bent met Wi-Fi.

- Klik op het knopje 'Voeg bestanden toe' en kies de video uit je bibliotheek.

- Tik in het vakje 'Bericht' wie je hebt geïnterviewd, waar en wanneer hij of zij de bevrijding heeft meegemaakt en jouw eigen naam. Vergeet niet je e-mailadres in te vullen.

- Druk op 'Transfer'. Als er 'Transfer afgerond' staat is je video verzonden.

Je kunt uiteraard ook een (video)camera gebruiken. Verstuur dan je video en informatie vanaf je computer via NOS WeTransfer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl