Informatiebus Ziggo in Gorredijk NOS

Bij internetbedrijf Ziggo verdwijnen er de komende 3 jaar 450 banen. Dat komt door de samenvoeging van UPC en Ziggo. Daarnaast zullen enkele honderden tijdelijke en externe contracten niet worden verlengd. Er werken zo'n 5000 mensen bij het bedrijf.

Het banenverlies komt door de fusie tussen UPC en Ziggo. Daardoor zijn banen overbodig gebleken.

Efficiëntie

"Door de samenvoeging van de twee organisaties kan er op een aantal plaatsen beter en efficiënter samengewerkt worden," zegt de woordvoerder. "Dit is met name het geval bij afdelingen die zich focussen op nieuwe productontwikkeling, innovatie en infrastructuur en voor de managementlagen. "

De Amerikaanse eigenaar van UPC, Liberty Global, heeft vorig jaar Ziggo overgenomen. Samen gaan de bedrijven verder onder de naam Ziggo. Toen de fusie werd aangekondigd was al bekend dat er banen verloren zijn gegaan.

Het combinatiebedrijf Ziggo/UPC heeft 90 procent van het kabelnetwerk van Nederland in handen. De grootste concurrent is KPN.

Kabeldiensten

UPC en Ziggo hebben samen zo'n 4,3 miljoen Nederlandse huishoudens als klant. Samen zijn ze in Nederland veruit de grootste aanbieder van diensten via de kabel. 

Het kabelbedrijf maakte begin dit jaar bekend dat de tarieven van verschillende internetabonnementen fors omhoog gaan. De prijzen van populaire internetpakketten stijgen met 1,5 tot 6,4 procent.  

Beloning top

Het banenverlies staat in schril contrast met de lucratieve gevolgen van de fusie voor de bestuurders van Ziggo. Zo heeft president-commissaris Andrew Sukawaty meer dan een half miljoen aandelen Ziggo. Die zijn in totaal zo'n 17,7 miljoen euro waard. Door de fusie krijgt hij bijna 5,7 miljoen euro in contanten, de rest in aandelen Liberty Global.

Voormalig bestuursvoorzitter Bernard Dijkhuizen heeft voor 11,85 miljoen aan Ziggo-aandelen, financieel bestuurder Bert Groenewegen heeft 8,7 miljoen aan aandelen.

STER reclame