Obstacle run EPA

Obstacle runs maken een snelle opmars in Nederland. Vrijwel ieder weekend is er zo'n sportevenement waarbij deelnemers een parcours met hindernissen afleggen.

Sporters kruipen bij zo'n evenement door de modder, beklimmen muren en zwemmen door het water.

Dit jaar zijn er zo'n honderd obstacle runs, 25 meer dan een jaar geleden. Afgelopen weekend trok zo'n evenement in Wijchen 7000 sporters.

Crisis

Organisatoren van de evenementen breiden uit, want het aantal deelnemers groeit hard. De Nederlandse organisator Strong Viking is nu ook actief in Duitsland en België.

Ook voor de makers van de hindernissen zijn het goede tijden. "Het kwam voor ons opzetten in de tijd van de crisis", zegt Herbert Rougoor van Survival Materialen. "Ik was heel blij dat ik obstakels kon gaan bouwen, het is goede business."

China

De bedrijven rekenen erop dat de grootste groei nog gaat komen, maar kijken ondertussen ook buiten Europa. "Er zijn plannen om binnen nu en drie jaar naar China te gaan."

"Bij mijn weten kennen ze het daar nog niet. Het lijkt me dat obstacle runs wereldwijd een aantrekkingskracht hebben, dus ook in China."

STER reclame