Amsterdam deelt tik uit aan HGC

HGC heeft een serieuze tik gekregen in de strijd om de play-offplaatsen. De Wassenaarse formatie verloor op eigen veld met 3-2 van Amsterdam in een wedstrijd die eens te meer aantoonde dat de verschillen tussen de nummers drie, vier, vijf en zes in de mannenhoofdklasse klein zijn.

Vijf minuten voor tijd stond HGC nog met 2-1 voor, maar dankzij late treffers van de Zuid-Afrikaan Justin Reid-Ross en de Spanjaard Santi Freixa trok Amsterdam het gelijkopgaande duel alsnog naar zich toe.

Play-offwaardig

Hoewel Amsterdam lang tegen een achterstand aankeek, heeft coach Alyson Annan geen moment gewanhoopt. "Wij werden nog wel verrast door de agressieve start van HGC, maar dat kon die ploeg niet volhouden. Daarna kwamen wij langzaam in ons spel en daarom behield ik veel vertrouwen in een goede afloop." 

Ook over de kansen op deelname aan de play-offs is Annan optimistisch. "Ik vind het hele seizoen al, ook toen we er door een matige start minder goed voorstonden, dat we play-offwaardig zijn." 

Maar voor het zover is zal Amsterdam nog alle zeilen moeten bijzetten. Behalve HGC wonnen alle andere clubs uit het rechter rijtje hun wedstrijd.

'Vertrouwen in goede afloop'

De honger is terug bij Billy Bakker

Uitslagen hoofdklasse mannen

HGC-Amsterdam2-3
Tilburg-Oranje Zwart1-3
Schaerweijde-Kampong0-1
Pinoké-Rotterdam1-2
Bloemendaal-Hurley6-0
Den Bosch-Push3-0

Stand aan kop

1.Oranje Zwart18-45
2.Kampong18-45
3.Rotterdam18-36
4.Amsterdam18-36
5.Bloemendaal18-35
6.HGC18-32

SCHC verslaat Den Bosch

Het zat er al weken aan te komen, maar bij de vrouwen heeft ook SCHC zich gevoegd bij de clubs die al zeker zijn van de play-offs. Stichtse deed dat bovendien in stijl door regerend kampioen Den Bosch met 3-2 te verslaan. 

Opmerkelijk genoeg werden alle doelpunten voor rust gemaakt. Al in de 26ste minuut maakt international Michelle van der Pols de winnende goal voor SCHC, dat na de winterstop nog geen wedstrijd verloor.

Amsterdam in problemen

Daarmee is er nog een ticket te vergeven. Een week geleden leek Amsterdam daarvoor nog een zekerheidje, maar na de nederlaag afgelopen vrijdag tegen Laren, verloor Amsterdam zondag opnieuw. Dit keer was stadsgenoot Pinoké met 1-0 te sterk.

Het verschil met nummer vijf Kampong is in drie dagen tijd geslonken van acht naar twee punten. Daar lag een knappe 3-2 zege van Kampong op Laren aan ten grondslag. De 17-jarige Michelle Fillet maakte twee goals, waaronder de beslissende vlak voor tijd.

Doek valt voor Wageningen

Wageningen weet na het verlies tegen HDM zeker, wat het eigenlijk al langer wist: de club zal zijn eerste seizoen in de hoofdklasse niet meer van de laatste plaats afkomen. Degradatie is een feit.

Uitslagen hoofdklasse vrouwen

SCHC-Den Bosch3-2
Kampong-Laren3-2
Amsterdam-Pinoké0-1
Oranje Zwart-Bloemendaal4-0
Hurley-MOP1-0
HDM-Wageningen1-0

Stand aan kop

1.Den Bosch*19-49
2.SCHC*19-43
3.Laren*19-43
4.Amsterdam19-34
5.Kampong19-32
6.Oranje Zwart19-31

STER reclame