Actie 'tientje voor Feyenoord'

time icon Aangepast

In een tweede actie om Feyenoord financieel gezond te maken, roept de stichting "Vrienden van Feyenoord" (VvF) de supporters op een bijdrage te leveren.

In oktober werd de stichting in het leven geroepen door een groep anonieme investeerders, die zeventien miljoen euro overmaakten ten behoeve van de schuldsanering.

Aangezien de Rotterdamse club een schuld heeft van 35 miljoen euro, hoopt Pim Blokland, de voorzitter van de stichting, met deze nieuwe actie de club verder uit de rode cijfers te helpen.

Tien euro in ruil voor aandeel

Supporters kunnen geld overmaken vanaf tien euro. Zoals Blokland in een open brief stelt: "Per tien euro heb je een stem in de vereniging. Deze contributie is eenmalig."

Met het geld krijgen de supporters een aandeel in de stichting. "Zodra er door supporters gezamenlijk één miljoen euro bijeen is gebracht, wordt van dit geld een volwaardige participatie in de VvF genomen." Met dat geld koopt de stichting aandelen in de club. Momenteel beschikt het orgaan al over 35% van de aandelen, dat kan oplopen tot maximaal 49%.

Eerste donatie

Met een donatie van 250 euro opende Feyenoord-ambassadeur Gerard Meijer de actie, die de naam 'Supporters steunen Feyenoord' draagt. Supporters kunnen overigens digitaal hun bijdrage overmaken via de site http://www.supporterssteunenfeyenoord.nl/.

Bedrijfsleven

Behalve op de supporters doet de stichting ook een beroep op het bedrijfsleven. Ondernemers die Feyenoord willen helpen, dienen minimaal 5.010 euro in te leggen. Deze bijdrage bestaat uit een lening van 5.000 euro en een 'verwerving van certificaten van aandelen in de VvF' van tien euro.

STER Reclame