Een uur in het donker voor Earth Hour

Het is vanavond een uur lang donkerder geweest in Nederland dan gebruikelijk. Tussen 20.30 uur en 21.30 uur ging op een onbekend aantal locaties het licht uit in het kader van Earth Hour.

Tijdens Earth Hour wordt wereldwijd in 165 landen een uur lang stilgestaan bij de klimaatverandering. Het initiatief van het Wereld Natuur Fonds werd in 2007 in het leven geroepen in de strijd tegen de opwarming van de aarde. 

Het WNF weet niet exact bij hoeveel mensen en gebouwen het licht wordt gedoofd in Nederland, omdat niet iedereen die meedoet zich heeft aangemeld voor het evenement. Bij zeker 140 in het oog springende locaties, waaronder gebouwen, bruggen, molens en kerken, is het een uur lang donker. Wereldwijd doen meer dan 7.000 steden mee aan de klimaatactie.

Gewoontes veranderen

In Hongkong is vanwege het tijdsverschil het Earth Hour al gehouden. Volgens Edward Ho, directeur van het Wereld Natuur Fonds in Hongkong, heeft Earth Hour een belangrijke symbolische waarde. "We moeten iedereen eraan helpen herinneren wat mogelijk is. Ook al is het maar een uur donker, het stimuleert om je gewoontes te veranderen. Denk aan hoe jij kunt helpen om de aarde te redden."

De negende editie van Earth Hour vindt ruim een half jaar plaats voordat in Parijs een belangrijke internationale klimaattop begint. De verwachting is dat wereldleiders in de Franse hoofdstad afspraken maken over vermindering van de uitstoot van broeikasgassen om klimaatverandering aan te pakken. 

STER reclame