Koen Verweij gaat onderuit in Calgary NOS

'Dit is schadelijk voor de sport', zegt Hersman

time icon

Team Corendon heeft vier schaatsers op non-actief gezet tot 17 april. Het kwartet had kritiek geuit via een mail en daar was de leiding niet van gediend, waarop onder anderen Koen Verweij een sanctie kreeg.

"Ik hoor dit met verbazing aan. Dit is schadelijk voor de sport, maar ook voor de sponsor. Waarom vechten ze dit niet binnenskamers uit?", reageert NOS-commentator Martin Hersman op het nieuws.

Vooral de actie van de schaatsers kan op onbegrip rekenen. "We hebben het hier wel over de sponsor die Koen Verweij heeft opgevangen toen hij zonder ploeg zat. Waar is de loyaliteit gebleven?, vraag ik me af."

Het is een chronologie van miscommunicatie.

NOS-commentator Martin Hersman

Hersman analyseerde gelijk het hele seizoen van de ploeg. "Het is eigenlijk een chronologie van miscommunicatie. De toppers, Verweij en Jan Blokhuijsen, geven in het begin van het seizoen al aan dat ze niet zo gemotiveerd zijn. Als oud-schaatser begrijp ik dat niet."

Vervolgens is er een onderhoud tussen Blokhuijsen en de trainer, Jan van Veen. "Blokhuijsen stapte gewoon uit tijdens een wedstrijd. En Van Veen besloot om niet naar het EK te gaan in Tsjeljabinsk, maar verplicht wel Verweij om erheen te gaan", somt Hersman enkele vreemde voorvallen op.

Ik ken sponsors waarbij je geld terug moest betalen na zulke prestaties.

Hersman

"Van Veen had gewoon geen controle op Verweij en Blokhuijsen. Dat verbaasde mij wel." 

Het slechte seizoen van de schaatsers valt Hersman vooral op. Dat blijft bij hem meer hangen dan het beeld van een slecht geleide schaatsploeg. "Die sponsor? Die man heeft wel wat neergezet. Ik ken trouwens ook sponsors waarbij je geld terug moest betalen als je niet presteerde. Spaarselect was zo'n ploeg. Maar dat hing wel van je contract af."

"Hardnekkig gerucht is dat Ireen Wüst naar Corendon gaat"

NOS-commentator Sebastiaan Timmerman over de situatie bij schaatsploeg Team Corendon.

Machtswisseling

Commentator Sebastiaan Timmerman gaat ervan uit dat de schorsing het begin is van een machtswisseling bij het team: "Chiel van Praag is nu nog op papier de baas van de ploeg, maar dat gaat veranderen. Corendon-eigenaar Atilay Uslu heeft al aangekondigd dat hij zelf de touwtjes in handen wil hebben. En dan ben ik wel benieuwd wat er gaat gebeuren."  

STER Reclame