Deze benzinepomp in Hoofddorp was vanwege de stroomstoring dicht en liep dus inkomsten mis
NOS Nieuws

Schade door stroomstoring wordt niet vergoed

Particulieren en bedrijven die schade hebben geleden door de grote stroomstoring van gisteren, hoeven niet te rekenen op schadevergoeding. Netbeheerder Tennet zegt de wet zo te interpreteren dat het recht op schadevergoeding vervalt, als de storing ontstaat in het hoogspanningsnet. Ook de gebruikelijke compensatieregeling geldt in zo'n geval niet, denkt Tennet.

Bij een stroomstoring in een lokaal net gelden er wel regelingen om gedupeerden te compenseren. Als de storing langer dan vier uur duurt, wordt er per aansluiting automatisch een vergoeding van minimaal 35 euro uitgekeerd. Daarnaast kan ook geleden schade worden gedeclareerd.

De stroomstoring van gisteren was een van de grootste ooit in ons land. Ongeveer 1 miljoen huishoudens zaten urenlang zonder stroom door een defect aan een hoogspanningsstation in Diemen en het treinverkeer in Noord-Holland en Flevoland raakte ernstig ontregeld. De omvang van de schade is nog onbekend. Verzekeraars verwachten op zijn vroegst maandag een beter beeld te hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl