Koen Verweij (m) met coach Jan van Veen (r) en Corendon-directeur Atilay Uslu in betere tijden
NOS Schaatsen

Team Corendon zet schaatsers op non-actief

Team Corendon heeft vier schaatsers met onmiddellijke ingang tot 17 april geschorst. Daarmee reageert de sponsor op een mail van Koen Verweij en drie andere schaatsers, die het vertrouwen in trainer Jan van Veen en de teammanagers Chiel van Praag en Martijn Kabbes hebben opgezegd.

Verweij, Renz Rotteveel, Sjoerd de Vries en Maurice Vriend hebben aangegeven na een teleurstellende winter een aantal drastische veranderingen binnen het team te willen. In de brandbrief roepen de schaatsers de sponsor op actie te ondernemen.

Team Corendon wil geen commentaar geven op het besluit het viertal te schorsen.

Turbulent seizoen

Jan van Veen botste eerder dit seizoen al met Jan Blokhuijsen. Begin deze maand volgde een openbare ruzie met Verweij. De mail van Verweij en de andere drie vormt de climax van een turbulent seizoen, waarin Team Corendon meer incidenten beleefde dan sportieve successen.

"Dat klopt. En zo'n seizoen wil ik absoluut niet nog een keer", zei Corendon-eigenaar Atilay Uslu eerder tegen de NOS. Hij schrok naar eigen zeggen van de brief van de schaatsers, maar is van plan zijn schaatsactiviteiten voort te zetten. "Al die kampen binnen ons team, al die incidenten, daar zijn we klaar mee. Maar ik stap niet uit het schaatsen, zeker niet."

De komende periode gaat de sponsor in gesprek met de betrokkenen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl