NOS Voetbal

Terim: ontbreken Robben is hele aderlating voor Oranje

Fatih Terim over het gemis van Robben

Bondscoach Fatih Terim denkt dat Turkije vanavond kan profiteren van het ontbreken van Arjen Robben bij het Nederlands elftal. "Het is een hele aderlating voor Oranje", zei hij bij een persconferentie in Amsterdam.

Opvallend was dat Terim de naam van Robin van Persie niet noemde, toen hem gevraagd werd naar de blessures bij het Nederlands elftal.

Hij kan zelf niet beschikken over zijn geschorste aanvoerder Arda Turan en verdediger Ömer Toprak, die niet meer in actie wil komen voor Turkije. Toprak weigert samen te spelen met Gökhan Töre. Eind 2013 zou de verdediger in het spelershotel zijn bedreigd door Töre en diens vrienden. Bondscoach Terim weigerde in Amsterdam in te gaan op de 'pistoolaffaire': "Gökhan heeft uitgebreid zijn excuses gemaakt, we moeten nu verder.''

Hij wilde niet zeggen of spits Colin Kazim-Richards van Feyenoord een basisplaats krijgt: "Kazim is een goede speler", was het enige dat de bondscoach kwijt wilde over de aanvaller die na 2,5 jaar afwezigheid terug is in de Turkse selectie. "Ik beslis zaterdag pas over mijn opstelling."

Als we winnen, doen we weer mee.

Fatih Terim

Terim beseft dat Turkije zaterdag in Amsterdam misschien wel voor zijn laatste kans speelt. Met winst op het Nederlands elftal zouden de Turken de spanning in groep A van de EK-kwalificatie echter weer helemaal terugbrengen. "Als we winnen, doen we weer mee. Het zou de situatie in de groep heel interessant maken."

De bondscoach weigerde in Amsterdam de zwakke punten van zijn tegenstander te noemen, maar hij ziet wel een verschil tussen de ploegen: "Nederland en Turkije hebben beide tegen Tsjechië gespeeld en verloren. Als ik terugkijk op onze wedstrijd, dan hebben we geweldig gespeeld. Wij hebben op een andere manier verloren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl