Oostenrijk wint weer, Zweden blijft tweede

Oostenrijk heeft het uitduel met Liechtenstein met ruime cijfers gewonnen. De voetbaldreumes hield het doel slechts veertien minuten schoon en zag de koploper in groep G met 5-0 winnen.

Martin Harnik opende de score en zag zijn ploeggenoot Marc Janko, voormalig speler van FC Twente, twee minuten later Oostenrijk op 2-0 zetten. David Alaba zorgde in de twee helft voor de derde treffer van Oostenrijk nadat hij in de eerste helft een strafschop had gemist.

Met nog een kwartier op de klok gooide Zlatko Junuzovic het duel definitief in het slot. Marko Arnautovic, ook oud-speler van FC Twente, zorgde voor de eindstand: 5-0.

Zweden verslaat Moldavië

Zweden, de nummer twee in de groep, won het uitduel met Moldavië: 2-0.

Zlatan Ibrahimovic opende in de tweede helft met enig fortuin de score voor Zweden. Doelman Ilie Cebanu schoot de bal recht op de spits af en die maakte er dankbaar gebruik van door de bal in het doel te koppen.

Vlak voor het einde van de wedstrijd besliste Ibrahimovic de wedstrijd door een strafschop te benutten.

Montenegro-Rusland gestaakt

Het EK-kwalificatieduel van Montenegro met Rusland is nog niet afgelopen. Het duel werd al na twintig seconden stilgelegd nadat de Russische doelman Igor Akinfejev een vuurpijl op zijn hoofd had gekregen. De wedstrijd werd ruim een half uur later hervat, maar in de 67ste gestaakt na een opstootje op het veld.