ANP
NOS Schaatsen

Schaatsers sturen aan op breuk binnen Corendon

Onder aanvoering van kopman Koen Verweij willen vier schaatsers van Team Corendon een machtswisseling forceren binnen hun ploeg. Corendon-eigenaar Atilay Uslu bevestigt tegenover de NOS dat hij een week geleden per mail een brief heeft ontvangen van het kwartet, waarin zij het vertrouwen opzeggen in trainer Jan van Veen en de teammanagers Chiel van Praag en Martijn Kabbes.

Met hun actie hopen de schaatsers de weg vrij te maken voor een nieuwe technische staf. Ook zou bij Corendon plaats kunnen vrijkomen voor Ireen Wüst, die eerder heeft laten weten Team Continu te verlaten omdat ze weer met mannen wil trainen. Haar management heeft reeds een eerste gesprek gevoerd met Corendon. Mocht Wüst de overstap maken, dan is het aannemelijk dat ook Gerard Kemkers een rol krijgt binnen de ploeg.

"Laat duidelijk zijn dat ik nog met niemand gesproken heb, dus ook niet met Kemkers, maar de wensen zijn mij bekend", zegt sponsor Uslu.

Technisch adviseur

Weliswaar heeft Kemkers onlangs laten weten zijn baan bij FC Groningen niet te willen inruilen voor het ijs, maar dat probleem zou omzeild kunnen worden door Kemkers als technisch adviseur aan te stellen en Rutger Tijssen als dagelijks trainer op het ijs te benoemen. Ook op dat punt reageerde Uslu bevestigend: "Dat scenario is mij bekend."

Verweij: misschien komt er iemand bij

De brandbrief van Verweij cs. vormt de climax van een turbulent seizoen, waarin Team Corendon meer incidenten beleefde dan sportieve successen. "Dat klopt. En zo'n seizoen wil ik absoluut niet nog een keer", zegt Uslu.

Hij schrok naar eigen zeggen van de brief, maar is niet van zins zich daardoor uit het veld te laten slaan. "Al die kampen binnen ons team, al die incidenten, daar zijn we klaar mee. Maar ik stap niet uit het schaatsen, zeker niet."

Blanco vel

Om de daad bij het woord te voegen heeft Uslu inmiddels de BV Pro Skating, waarin de schaatsers, trainers en managers van de ploeg zijn ondergebracht, overgenomen. De BV stond op naam van teammanager Chiel van Praag. Vanaf maandag zal Uslu naar eigen zeggen gesprekken voeren met alle teamleden, te beginnen met coach Jan van Veen, wiens contract nog een jaar doorloopt. Van Veen wilde niet reageren op de actuele ontwikkelingen.

Blokhuijsen ruziet met Van Veen
Blokhuijsen over 'indianenverhalen'

Uslu: "Wij zijn een net bedrijf, dus ik wil netjes met mijn mensen omgaan. Maar mijn ambitie blijft hetzelfde: ik wil het beste schaatsteam van Nederland. Ik begin met een blanco vel en dan gaan we de ploeg invullen volgens mijn visie. Laat ik het zo formuleren: wij willen de beste schaatsers en de beste trainers en financieel kunnen wij dat behappen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl