Nelson Police / Facebook
NOS Nieuws

Reddingswerkers Nieuw-Zeeland vinden vermiste Nederlander niet

  • Robert Portier

    Correspondent in Australië

  • Robert Portier

    Correspondent in Australië

De speurtocht naar de Nederlandse toerist Ken Boogers, die in Nieuw-Zeeland wordt vermist, zal binnen afzienbare tijd worden afgeschaald. De politie heeft het hele gebied uitgekamd en nog altijd geen spoor van de Brabander gevonden.

De coördinator van de zoekactie zegt dat de kans dat Boogers nog leeft na vijf nachten in de open lucht steeds kleiner wordt.

Zoekactie

Vandaag kamden vier speurteams het gebied uit. Het is inmiddels avond in Nieuw-Zeeland. Een marineschip werd ingezet om de kust en verschillende grotten te onderzoeken.

Volgens politiewoordvoerder Barbara Dunn is het onderzoek op een dood spoor aanbeland. Dunn weet niet hoe lang er nog actief zal worden gezocht, maar spreekt over dagen, geen weken. Als de zoektocht eenmaal is afgeschaald, worden onderzoeksteams pas weer ingezet als er nieuwe informatie beschikbaar is.

Ernstige zorgen

Boogers woonde de afgelopen twee maanden in Wharariki, in het uiterste noorden van het Zuidereiland. Hij werkte in een café en was van plan verder te gaan reizen. Zijn vrienden sloegen zondag alarm toen hij niet kwam opdagen bij het afscheidsetentje dat voor hem was georganiseerd.

Boogers werd zaterdag voor het laatst gezien. Hij liep op een wandelpad richting de openbare weg, ongeveer tien minuten verderop. Hij was blootsvoets en gekleed in een korte broek en een t-shirt. Zijn mobiele telefoon had hij in zijn tent achtergelaten. De politie maakt zich inmiddels ernstige zorgen over de Nederlandse backpacker.

De ouders van Boogers zijn vanmiddag lokale tijd aangekomen in Nieuw Zeeland. Ze werden opgevangen door de politie en bezochten de plek waar hun zoon verdween. Ze verklaarden daar de speurtocht zelfstandig te willen voortzetten als de officiële operatie wordt beëindigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl