NOS Nieuws

BBC breekt met Top Gear-presentator Jeremy Clarkson

'Fysiek geweld gaat te ver'

De BBC heeft Top Gear-presentator Jeremy Clarkson definitief de laan uitgestuurd. Hij was al geschorst omdat hij een producer van het programma had mishandeld, het laatste incident in een lange rij. BBC-topman Hall zegt dat hij geen andere keuze heeft dan het contract met de populaire Clarkson, dat dit jaar afloopt, niet te verlengen.

Hall heeft het besluit naar eigen zeggen "niet lichtvaardig" genomen en erkent dat de meningen erover verdeeld zullen zijn. Maar de presentator van het autoprogramma heeft nu echt een grens overschreden, aldus Hall.

Mogelijk krijgt Clarkson ook nog een strafrechtelijk onderzoek aan zijn broek. De politie van North Yorkshire, de regio waar de mishandeling plaatsvond, heeft de BBC gevraagd om de resultaten van het interne onderzoek naar het incident. "Waar nodig wordt actie ondernomen", zegt de politie, die niet verder op de zaak wil ingaan.

Petitie

De schorsing van Clarkson leidde tot veel ophef onder zijn fans. Meer dan een miljoen mensen tekenden een internetpetitie voor zijn terugkeer bij Top Gear.

De 54-jarige Clarkson presenteerde het autoprogramma samen met James May en Richard Hammond. Ook hun contract loopt dit jaar af. Het is nog onduidelijk of zij bij Top Gear willen blijven nu Clarkson is weggestuurd.

Clarkson twitterde vanochtend dat hij nog niets over zijn toekomst bij de BBC had gehoord. Kort na de bekendmaking van de BBC dat hij niet mag terugkeren, heeft hij wel zijn Twitter-biografie aangepast. "Ik was een Top Gear-presentator", staat er nu.

Clarkson op Twitter

Sky

Vermoedelijk ontstaat er in Groot-Brittannië een strijd tussen andere omroepen die de presentator graag willen inlijven. Tv-zender Sky heeft al belangstelling getoond. De programmanaam 'Top Gear' blijft eigendom van de BBC.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl