Jeremy Clarkson
NOS Nieuws

'BBC ontslaat Jeremy Clarkson'

De BBC ontslaat Top Gear-presentator Jeremy Clarkson, meldt de Britse krant The Telegraph. De leiding van de zender zou na intern onderzoek tot de conclusie zijn gekomen dat zijn recente gedrag zijn aanblijven onmogelijk heeft gemaakt. Clarkson zelf zegt op Twitter nog niets te hebben gehoord van de BBC.

De 54-jarige Clarkson werd twee weken geleden geschorst. Hij had een producer van Top Gear aangevallen en uitgescholden, naar verluidt omdat hij ontevreden was over de lunch in een hotel.

Het was niet het eerste incident met Clarkson. Vorig jaar gaf de BBC hem een laatste waarschuwing toen hij het woord 'nikker' had gebruikt tijdens een opname.

Politiek incorrect

BBC-baas Hall zal het ontslag van Clarkson de komende dag bekendmaken, schrijft The Telegraph. Volgens het dagblad zal hij Clarkson prijzen voor diens controversiële en politiek incorrecte manier van presenteren, maar zeggen dat hij na het jongste incident geen andere keus heeft.

Clarkson en zijn autoprogramma zijn immens populair. De afgelopen twee weken tekenden een miljoen mensen een online petitie om hem te behouden voor het programma.

Chris Evans

Volgens The Telegraph is de BBC van plan door te gaan met Top Gear, dat in bijna alle landen van de wereld wordt uitgezonden. Radio-dj Chris Evans, presentator van het ontbijtprogramma op Radio 2 en fervent autoliefhebber, zou zijn benaderd om Clarkson op te volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl