VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra liet onderzoek doen NOS

Het nu opgestapte VVD-Kamerlid Leegte heeft al voor de Provinciale Statenverkiezingen bij de partijtop aangekaart dat hij misschien met een integriteitskwestie te maken had. Fractievoorzitter Zijlstra zegt dat Leegte zich rond de kwestie-Verheijen bij hem heeft gemeld. 

"Een dikke week geleden heeft de heer Leegte zich gemeld. Afgelopen donderdag kregen we de stukken over deze kwestie. Toen hebben we er het weekend over nagedacht en zijn maandagochtend tot een conclusie gekomen", aldus Zijlstra.

Insinuaties

De suggestie dat de VVD de zaak tot na de Provinciale Statenverkiezingen geheim heeft gehouden wijst hij van de hand. "Als u het niet erg vindt beoordelen wij dit soort zaken op basis van feiten. Die hadden we pas donderdag, de dag na de verkiezingen. Ik ben niet gediend van dit soort insinuaties."

Volgens Zijlstra heeft Leegte uit dat onderzoek de enige logische conclusie getrokken omdat de nevenfunctie in strijd was met de integriteitsregels van de VVD. "Hij heeft nevenfunctie en Kamerlidmaatschap door elkaar laten lopen."

Zijlstra: Leegte meldde zich al voor de verkiezingen

STER reclame