Hulpdiensten verzamelen zich vlak bij de plaats waar het vliegtuig neerstortte Actusecours

Waarschijnlijk 150 doden bij vliegtuigcrash Frankrijk

time icon Aangepast

In het zuiden van Frankrijk is een passagiersvliegtuig neergestort. Het is een Airbus A320 van de Duitse prijsvechter Germanwings. De Franse president Hollande en premier Valls hebben gezegd dat er waarschijnlijk geen overlevenden zijn. Volgens Hollande zaten er waarschijnlijk veel Duitsers in het toestel.

Het toestel was onderweg van Barcelona naar Düsseldorf met 144 passagiers aan boord en zes bemanningsleden. Het verdween rond 11.00 van de radar. Er waren berichten dat er kort daarvoor een noodsignaal was uitgezonden, maar dat wordt tegengesproken op de Franse televisie. Volgens het Franse persbureau AFP is het wrak inmiddels vanuit helikopters gezien.

In de Alpen

Het vliegtuig is neergestort in de Alpen bij Barcelonnette, ten noorden van Marseille. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Cazeneuve is onderweg naar de rampplek.

Het is onherbergzaam gebied en de plek van de crash is moeilijk bereikbaar.

Goed weer

Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend. Het weer in het zuiden van Frankrijk was goed op het moment van het ongeluk. Bewoners van de regio zeggen dat ze geen explosie hebben gehoord.

De route die het vliegtuig vloog

Lufthansa

Aan boord zouden dus veel Duitsers zijn geweest en volgens de Spaanse regering zaten er 45 mensen met een Spaanse naam in het toestel. Volgens de president Hollande waren er voor zover bekend geen Fransen aan boord. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag onderzoekt of er Nederlanders aan boord waren.

Germanwings is een dochtermaatschappij van Lufthansa. De luchtvaartmaatschappij heeft zijn medeleven betuigd aan de slachtoffers. Op Twitter laat topman Carsten Spohr van Lufthansa weten dat dit een zwarte dag is voor Lufthansa.

Lufthansa
@lufthansa
"We do not yet know what has happened to flight 4U 9525. My deepest sympathy goes to the families and friends of our passengers and crew 1/2
4 jaar geleden
Lufthansa
@lufthansa
"...on 4U 9525. If our fears are confirmed, this is a dark day for Lufthansa. We hope to find survivors.“ Carsten Spohr 2/2
4 jaar geleden

STER Reclame