Alberto Contador en Bjarne Riis
NOS Wielrennen

Tinkoff-Saxo: momenteel geen actieve rol voor Riis

Wielerploeg Tinkoff-Saxo ontkent dat het teammanager Bjarne Riis heeft geschorst wegens slechte resultaten of een financieel geschil. De World Tour-ploeg geeft in een verklaring wel aan dat Riis sinds zondag geen actieve rol speelt in de teamactiviteiten. Over wat er wel aan de hand is, doet de ploeg verder geen mededelingen.

Deense media meldden gisteren dat Tinkoff-Saxo Riis voor onbepaalde tijd uit zijn functie had gezet wegens de teleurstellende resultaten dit seizoen. Alleen Peter Sagan en Alberto Contador hebben een overwinning achter hun naam staan. Eigenaar Oleg Tinkov zou zeer ontevreden zijn over de prestaties van de renners in 2015.

Milaan-Sanremo

Riis ontbrak zondag in de eerste grote klassieker, Milaan-Sanremo. Daar zou hij in eerste instantie wel aanwezig zijn. Oleg Tinkov, een excentrieke Rus die zich al vaker kritisch uitliet over zijn team, zou Riis verwijten dat hij zich niet als een echte leider gedraagt. Riis zou op zijn beurt boos zijn geworden over de manier waarop hij terecht zou zijn gewezen.

In de verklaring zegt de teamleiding alle vertrouwen in de renners en staf te hebben en als er eventueel maatregelen genomen worden, die op het juiste moment naar buiten zullen worden gebracht.

Tinkov nam in 2013 de wielerploeg van Bjarne Riis over. De Deen bleef, tegen een riant salaris, wel aan als teammanager. De relatie tussen de twee zou al geruime tijd onder druk staan. Bij Tinkoff-Saxo werken ook de Nederlanders Tristan Hoffman en Steven de Jongh als ploegleiders.

Bjarne Riis geschorst bij Tinkoff-Saxo

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl