NOS Nieuws

Palestijnse familie koopt leeuwtjes van dierentuin

Dierentuin Gaza verkoopt leeuwtjes

Twee kleine leeuwtjes fleuren sinds kort de straten op van het Palestijnse vluchtelingenkamp in Rafah. Inwoner Saadi Jamal heeft de welpjes gekocht van de dierentuin van Rafah, die door de oorlog van afgelopen zomer niet genoeg geld meer heeft voor de verzorging.

De zes kinderen van Jamal zijn dolblij met de babyleeuwtjes Mona en Alex. Ook al moeten ze wel wat inschikken in de driekamerwoning, ze hebben vooral plezier met de leeuwtjes. Ze spelen er de hele dag mee en wandelen met de dieren door de straten van het kamp. Mona en Alex kunnen zelfs een beetje voetballen.

Pond vlees

Het is wel een dure grap voor Saadi Jamal, een beveiliger in dienst van de Palestijnse Autoriteit. Eerst nam hij ze elke dag mee naar de dierentuin. Daar werden ze gezoogd door hun moeder, die eerder met de vader door een tunnel vanuit Egypte naar de dierentuin werd gesmokkeld.

Maar nu ze van de moedermelk af zijn, eten de babyleeuwtjes al elke dag een pond vlees. Jamal is daarom van plan ze in de toekomst te verhuren voor feesten en partijen. Hij heeft ook al een bod van 8400 euro voor de leeuwtjes gehad, maar wil niet zeggen hoeveel hij zelf voor ze heeft betaald.

Dieren redden

De eigenaar van de dierentuin van Rafah, Mohammed Juma, zegt blij te zijn dat hij de leeuwtjes kon verkopen. "Doordat we niet genoeg geld en voedsel hebben, wil je alles wel verkopen om de rest van je dieren te redden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl