NOS Voetbal

Van Bronckhorst hoofdtrainer Feyenoord

Van Bronckhorst hoofdtrainer Feyenoord

Giovanni van Bronckhorst is met ingang van komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord. Hij is de opvolger van Fred Rutten, die na dit seizoen vertrekt. Van Bronckhorst heeft een contract voor twee jaar getekend.

De 40-jarige oud-speler van Feyenoord is bezig aan zijn vierde seizoen als assistent-trainer in De Kuip. Op de clubwebsite noemt hij het een 'enorme eer' dat hij is gevraagd als hoofdtrainer.

"Dat ik uitgerekend bij de club waar ik ooit als F-pupil ben begonnen en na een lange carrière ben teruggekeerd nu hoofdtrainer word, vervult mij met trots. Ik ben dan ook uitermate dankbaar voor het vertrouwen dat Feyenoord in mij heeft gesteld", laat van Bronckhorst weten.

Verder zal de voormalig aanvoerder voorlopig niet verder ingaan op zijn aanstelling. "Van Bronckhorst geeft de komende tijd nog geen interviews, omdat hij zich volledig wil richten en de focus wil houden op het slot van het huidige seizoen", liet de club weten.

Technisch directeur Martin van Geel zal dinsdagochtend de pers te woord staan en verdere tekst en uitleg geven.

Van Geel tevreden

Van Geel is tevreden met de aanstelling van Van Bronckhorst. "Wij zijn ervan overtuigd dat Giovanni na drie jaar onder Ronald Koeman en een jaar onder Fred Rutten klaar is voor deze stap", zei Van Geel.

"De goede gesprekken die we de voorbije periode met elkaar hebben gevoerd, hebben dat gevoel alleen maar verder versterkt. We zijn heel blij dat Gio als echte Feyenoorder de uitdaging met ons aan gaat en zeker ook dat Jean Paul van Gastel verbonden blijft aan de club."

Van Gastel blijft assistent-trainer en zal binnenkort een nieuw contract voor drie jaar tekenen. Van Geel: "Jean-Paul zien wij behalve als een ambitieuze vakman ook als een cultuurbewaker van de club, die vanwege zijn verleden als jeugdtrainer bovendien al een ideaal verlengstuk is richting onze jeugdopleiding. Vandaar dat we met hem ook hebben gekeken naar de langere termijn."

Feyenoord gaat nog op zoek naar een ervaren assistent-trainer, die de technische staf verder moet ondersteunen.

Spelerscarrière Van Bronckhorst

SeizoenClub
1993-1994Feyenoord
1993-1994RKC Waalwijk
1994-1998Feyenoord
1998-2001Glasgow Rangers
2001-2003Arsenal
2003-2007FC Barcelona
2007-2010Feyenoord

Trainerscarrière Van Bronckhorst

SeizoenPloegFunctie
2010-2011Jong OranjeAssistent
2011-2015FeyenoordAssistent
2012-2015Jong Feyenoord/ExcelsiorAssistent

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl