NOS Nieuws

Ted Cruz gaat voor de conservatieve christen

Ted Cruz meldt zich als presidentskandidaat

De eerste kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 gaat voor de conservatieve christelijke kiezer. In het stadion van de grootste evangelische universiteit ter wereld, Liberty University, hield Republikein Ted Cruz een toespraak waarin hij officieel bekendmaakte zich kandidaat te stellen. Eerder vandaag deed hij dat al op Twitter.

De 44-jarige Cruz sprak over zijn geloof en over zijn Cubaanse achtergrond. Zijn vader komt oorspronkelijk uit Cuba en vluchtte naar de VS. In zijn speech gebruikte Cruz zijn levensverhaal als voorbeeld voor de 'American dream'; hoe een simpele zoon van een immigrant succesvol werd. De Texaanse senator zei verder dat hij het zorgstelsel Obamacare direct wil afschaffen, Israël wil blijven steunen en de radicale islam wil vernietigen.

Ted Cruz wil proberen het meest rechtse deel van de Republikeinen te verenigen. Maar hij is zeker niet de enige. Zo krijgt hij concurrentie van zo'n tien anderen, onder wie senator Rand Paul uit Kentucky, de zoon van voormalig kandidaat Ron Paul.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl