ANP
NOS NieuwsAangepast

Job Cohen gaat niet naar waterschap

Job Cohen is met voorkeurstemmen verkozen in het waterschap Amstel, Gooi en Vecht. De PvdA'er stond als lijstduwer op een 'onverkiesbare' twintigste plaats op de lijst, maar kreeg zoveel stemmen dat hij nu kandidaat is. Cohen zal zijn zetel niet innemen.

De voormalige burgemeester van Amsterdam eindigde met 6327 stemmen ruim achter partijgenoot Leny van Vliet-Smit, de huidige PvdA-fractievoorzitter in het bestuur van het waterschap. Zij kreeg 49.666 stemmen. De drie andere kandidaten die namens de partij een plaats in het bestuur gaan innemen, eindigden onder Cohen.

Van Vliet-Smit is blij met de rol van Cohen als stemmentrekker. "Hij wilde graag een plaats als lijstduwer om duidelijk te maken dat hij de waterschappen belangrijk vindt. Tot mijn grote vreugde hebben zoveel mensen op hem gestemd."

Cohen heeft de NOS laten weten dat hij zijn zetel niet zal innemen. "Ik was lijstduwer omdat ik waterschappen belangrijk vind en mijn partij een klein beetje wilde steunen."

GeenStijl

GeenStijl riep voor aanvang van de waterschapsverkiezingen kiezers op om op Cohen te stemmen. De website schrijft "dat zij zich niet aan de indruk kunnen onttrekken dat Job profiteerde van een klein duwtje in de rug".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl