Foeke Booy baalt na de verloren wedstrijd tegen Vitesse
NOS Voetbal

Booy werd 'kop van Jut' en baalt daarvan

Ook na het vijfde verlies op rij bleef Go Ahead Eagles-trainer Foeke Booy strijdbaar. Hij had het seizoen in de eredivisie heel graag als hoofdtrainer van Go Ahead willen afmaken, maar hij werd "kop van Jut". En daar baalt hij van.

Booy reageert op zijn ontslag op de website van zijn management. Tegenover de NOS wil de trainer voorlopig nog niet reageren.

Ik had het seizoen hier graag willen afmaken, maar dit blijven blijkbaar de ongeschreven wetten in het voetbal.

Foeke Booy

Kop van Jut

"Natuurlijk weet je als trainer dat je in dit soort situaties al snel als kop van Jut dient. Maar ik was strijdbaar, ik ben strijdbaar. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze ploeg weer de weg omhoog hadden kunnen vinden", aldus Booy.

De positie van Booy werd uiteindelijk onhoudbaar toen zijn ploeg zaterdag voor de vijfde keer op rij verloor, thuis tegen Vitesse (2-0). "Tegen Vitesse was het ronduit slecht, dat heeft iedereen kunnen zien. Maar een week eerder tegen NAC lieten we ons echte gezicht zien en toen verloren we zeer knullig. Juist dat duel gaf me vertrouwen."

Ondanks dat Booy na de nederlaag tegen Vitesse aangaf strijdbaar te zijn, kwam het bestuur van de Deventer club tot de conclusie dat er 'te weinig draagvlak' was om de trainer zijn werk te laten doen.

Booy na Vitesse: ik blijf vechten voor Go Ahead Eagles

Ongeschreven wetten

Tot grote teleurstelling van Booy zelf: "Ik had het seizoen hier graag willen afmaken, maar dit blijven blijkbaar de ongeschreven wetten in het voetbal. Het heeft niet zo mogen zijn. En daar baal ik van."

Begin deze maand kondigde Booy al aan dat hij aan zijn laatste seizoen bij Go Ahead bezig was. De club uit Deventer staat op de zeventiende plek in de eredivisie en vecht tegen degradatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl