Gerard Kemkers is nog niet klaar met zijn missie bij FC Groningen
NOS Schaatsen

Kemkers zegt 'nee' tegen terugkeer schaatswereld

Gerard Kemkers keert voorlopig niet terug in de schaatssport. De coach is gepolst om onder anderen Ireen Wüst bij te staan richting de Olympische Spelen van 2018. Volgens voetbalclub FC Groningen, waar Kemkers momenteel in dienst is, gaat dat niet gebeuren.

"Het is onmogelijk om zijn huidige fulltime functie te combineren met een parttime functie in het schaatsen, zoals in diverse media gesuggereerd wordt", laat FC Groningen-directeur Hans Nijland weten. "Hij zal best wat contact houden met de schaatswereld, maar niet in een dergelijke functie."

Hogelijk verbaasd

Kemkers laat via de website van FC Groningen weten 'hogelijk verbaasd' te zijn dat de suggestie in de media is gewekt dat hij voor een terugkeer in het schaatsen zou hebben gekozen. "Het klopt dat er vanuit de schaatswereld serieus aan mij getrokken wordt, maar ik ben vast van plan in mijn missie bij FC Groningen te slagen."

Kemkers nam vorig seizoen afscheid van het schaatsen, na vele successen bij de TVM-ploeg met Sven Kramer en Ireen Wüst. Hij ging aan de slag bij FC Groningen, als manager van een Topsportzorgcentrum dat opgebouwd moet worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl