ANP Pro Shots
NOS Voetbal

'Rinus Michels' van amateurvoetbal moet Go Ahead redden

Niet Foeke Booy, maar Dennis Demmers zal dinsdag de training leiden bij het tegen degradatie vechtende Go Ahead Eagles. Demmers vindt een felicitatie niet helemaal gepast in deze situatie, maar noemt het wel een eer om straks als eindverantwoordelijke voor de groep te staan. "Mijn ambitie is uiteindelijk om als hoofdtrainer actief te zijn in het betaald voetbal, om een kans te krijgen."

Na het ​ontslag van Booy besloot de clubleiding van de Deventer club om de assistent-trainer die kans tot het einde van het seizoen te geven. De mogelijkheid ontstond onder grote druk. Door de nederlaag tegen Vitesse is de ploeg uit Deventer afgezakt naar de zeventiende plaats in de eredivisie, een klassering die na 34 wedstrijden nacompetitie inhoudt.

Het is voor Demmers, die uit Deventer komt, zijn eerste grote klus in het betaald voetbal. In het amateurvoetbal is hij zeker geen onbekende. Zijn laatste club op dat niveau was Excelsior '31. "Het is een aardig lange weg geweest. Ik heb alle klassen in het amateurvoetbal doorlopen", kijkt de oefenmeester terug op zijn loopbaan tot nu toe.

Rinus Michels Award

In het amateurvoetbal onderscheidde Demmers zich wel. Zo goed zelfs dat hij in 2010, toen hij gelijktijdig Excelsior '31 (zaterdag) en Colmschate (zondag) onder zijn hoede had, de Rinus Michels Award voor beste trainer in het amateurvoetbal kreeg uitgereikt.

Na het ontslag van Booy overwoog Demmers niet zijn lot aan dat van de ontslagen trainer te verbinden. "Nee, ik was al bij Go Ahead Eagles. Ik was met Erik ten Hag meegegaan. Onder hem promoveerden we ineens. Met Booy hebben we ons vorig seizoen keurig gehandhaafd. Iedereen zegt dat het tweede seizoen in de eredivisie zwaarder is. Dat is ook zo."

Demmers moet Go Ahead de komende weken in de eredivisie zien te houden. Hij zal wat kleine dingen veranderen, maar gewoon met dezelfde groep verder gaan. "Ik heb heel prettig met Foeke Booy samengewerkt. Of deze keuze te laat is? Wat is laat? De keus is nu gemaakt. Ik weet niet waar die op gebaseerd is. De clubleiding heeft deze conclusie getrokken. De situatie is er en we moeten gewoon verder."

ANP
Dennis Demmers (r) is de opvolger van de ontslagen Foeke Booy bij Go Ahead Eagles.

Ambitie

Demmers had al de ambitie aan de slag te gaan in het betaald voetbal. De manier waarop dat nu gebeurt, vindt hij vervelend. Terugdeinzen voor de verantwoordelijkheid doet hij niet, ondanks de moeilijke situatie.

"Mijn ambitie is uiteindelijk om als hoofdtrainer actief te zijn in het betaald voetbal, om een kans te krijgen. Dit verwacht je alleen niet, wil je ook niet, maar het overkomt je. Het is moeilijk de vinger op de zere plek te leggen waarom het zo moeizaam gaat, maar alles is overbrugbaar. Er zijn nog genoeg wedstrijden", zegt Demmers over de kans op overleven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl