Pavel Koelizjnikov
NOS Schaatsen

Koelizjnikov bekroont in Erfurt succesvol debuutseizoen

Zonder op de slotdag in actie te komen pakte sprintkoning Pavel Koelizjnikov toch nog een aardig prijsje mee. De Rus eindigde als eerste in het klassement om de wereldbeker algemeen: een puntenranglijst over alle afstanden samen.

Koelizjnikov is de eerste schaatser in de historie die drie klassementen in de wereldbeker weet te winnen. De 20-jarige Rus, die dit seizoen debuteerde bij de senioren, houdt er een leuk zakcentje aan over. Het overall klassement levert hem 20.000 dollar op, de klassementszeges (500 en 1.000 meter) 15.000 dollar en de afstandszege op de 500 meter nog eens 10.000 dollar.

Richardson de beste bij de vrouwen

Bij de vrouwen was de strijd na de eerste dag in Erfurt nog niet beslist. Martina Sábliková, Brittany Bowe en Heather Richardson konden nog het overall klassement winnen.

Het was uiteindelijk Richardson die de meeste punten verzamelde. Ze won dit weekend beide 500 meters, werd tweede op de 1.000 en 1.500 meter en vierde op de massastart.

Richardson weet waar ze het geld voor gaat gebruiken. "Die 20.000 dollar ga ik gebruiken voor de bruiloft", zei de verloofde van Jorrit Bergsma. Later dit jaar geven de twee schaatsers elkaar het jawoord.

Richardson: kan geld gebruiken voor de bruiloft
  • NOS
    Klassement overall mannen
  • NOS
    Klassement overall vrouwen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl