Davy Klaassen zorgde voor de enige treffer van het duel

Ajax worstelt zich langs ADO Den Haag

Ajax heeft het gat met PSV, dat eerder op zondag bij Feyenoord verloor, verkleind tot acht punten. De Amsterdammers wonnen thuis uiterst moeizaam van ADO Den Haag: 1-0.

In een draak van een eerste helft hoefde ADO-doelman Hansen pas in blessuretijd zijn eerste redding te verrichten. Ajax bouwde veel te langzaam op, was daarnaast ook nog eens slordig en ADO bleef dan ook eenvoudig op de been in de Arena, waar op de tribunes veel lege plekken te zien waren.

Het spel van Ajax bleef ook na rust ver onder de maat. ADO kreeg in de gaten dat er wat te halen viel en verliet zo nu dan de verdedigende stellingen. Michiel Kramer kopte rakelings naast na een hoekschop.

Timothy Derijck in duel met Kolbeinn Sigthorsson
    Henk Fraser zegt zijn spelers pienter te spelen

Ajax kreeg na een uur zijn eerste uitgespeelde kans, maar Jairo Riedewald schoot voorlangs. Toch bleven de punten in Amsterdam. Na een vrije trap van Lasse Schöne in de tachtigste minuut verlengde Davy Klaassen de bal, die via Xander Houtkoop achter Hansen het doel in rolde.

ADO perste er nog een slotoffensief uit, zette Ajax onder druk, kreeg nog behoorlijke kansen via Roland Alberg en Kevin Jansen, maar een punt was de ploeg van coach Henk Fraser niet gegund.