FC Groningen en FC Twente in evenwicht

Tapia juicht nadat hij de 0-1 heeft gemaakt voor Twente
    FC Groningen viert de 1-1
    FC Twente- speler Mokotjo (r) met Simon Tibbling van Groningen (l)

FC Groningen en FC Twente hebben in de Euroborg met 2-2 gelijkgespeeld. De thuisploeg voorkwam in de slotfase zijn tweede nederlaag op eigen veld, maar wacht al zeven seizoenen op een thuiszege op de Tukkers.

Het geplaagde Twente vond bij zijn eerste aanval het doel. Renato Tapia kwam op het middenveld in balbezit, mocht ongehinderd oprukken, speelde een verdediger uit en schoot van 20 meter raak. De thuisploeg kwam bijna direct langszij, maar het geplaatste schot van Tjaronn Chery belandde buiten bereik van doelman Nick Marsman op de lat.

Halverwege de eerste helft maakte Groningen toch gelijk. Albert Rusnák dribbelde op links het strafschopgebied in, waarna Lorenzo Burnet de bal overnam en die in de verre hoek schoot. Even later krulde Chery een vrije trap maar ternauwernood naast.

Albert Rusnák feliciteert Lorenzo Burnet met de 1-1

Het laatste kwartier voor rust was weer voor de bezoekers, maar grote uitgespeelde kansen creëerden ze niet. Hakim Ziyech liep tegen een gele kaart en is geschorst voor het thuisduel van Twente met PSV over twee weken.

Eerste kans FC Twente opnieuw raak

Groningen zocht na rust naar de 2-1, zette de bezoekers veelvuldig vast op eigen helft, maar creëerde nauwelijks kansen. Bij een spaarzame tegenstoot nam Twente opnieuw de leiding. Ziyech slingerde een vrije trap het stafschopgebied in en Joachim Andersen liep de bal met zijn dijbeen binnen.

Groningen joeg vervolgens op de gelijkmaker en werd beloond, al stak Marsman wel de helpende hand toe. De doelman verkeek zich volledig op een harde knal van Mimoun Mahi, die recht op hem af vloog. De thuisploeg zocht vervolgens de drie punten, maar Twente hield verdiend een punt over aan het treffen.