Excelsior dwingt gelijkspel af bij PEC Zwolle

• ANP Pro Shots
    Excelsior-speler Jeff Stans (l) in duel met Thomas Lam van PEC Zwolle
    PEC Zwolle-speler Mustafa Saymak (r) maakt na 37 minuten de 1-0
    Excelsior-speler Jeff Stans nadat hij de 1-1 heeft gemaakt net voor rust

PEC Zwolle is er in eigen huis niet in geslaagd Excelsior te verslaan. Het werd 1-1 in Zwolle en voor Excelsior is dat al de twaalfde remise dit seizoen.

De wedstrijd in het IJsseldeltastadion kwam bijzonder moeizaam op gang. Pas na een kwartier was er een kansje, voor Mustafa Saymak die de kans op de 1-0 liet liggen na een prachtige voorzet van Thomas Lam. PEC kwam later alsnog op voorsprong dankzij Saymak, wiens inzet via Sander Fischer het doel inrolde.

Drie minuten later, in de veertigste minuut, trok Jeff Stans de stand weer gelijk. Jordan Botaka bezorgde de bal bij de middenvelder, die vervolgens met een verrukkelijk puntertje de bal in de rechterbovenhoek deponeerde.

Gemiste kansen

Een kwartier na rust kreeg Tom van Weert een uitgelezen kans om Excelsior op voorsprong te zetten, maar na een voorzet van Botaka van rechts slaagde hij er niet in de bal tegendraads binnen te koppen. Amper tien minuten later reageerde PEC-spits Tomáš Necid te laat bij een toch afgemeten voorzet van links van Jody Lukoki.

Rechtsback Bram van Polen, de enige PEC-speler die dit seizoen nog niet gescoord had, was met een pegel dicht bij de 2-1 en dwong doelman Alessandro Damen tot een uiterste redding. Necid kreeg in de slotfase van de wedstrijd nog twee kansen maar hij zag zijn halve omhaal en zijn kopbal net over het doel zeilen.